Montažne kuće, vikendice, brvnare, garaže, Ivanjica, EKO kuće. Izgradnja montažnih kuća od temelja do krova

Montažne kuće - montažnih kuća. Cena montažnih kuća

Činjenica je da su montažne kuće, odnosno montažni objekti u savremenom svetu sve češće u upotrebi. Iako su se nekada montažne kuće, a posebno montažne kuće Ivanjica uglavnom koristile kao vikendice, danas se eko montažne kuće ili one nalik brvnarama sve češće koriste za stanovanje, prvenstveno zbog izuzetno dobre izolacije i oblaganja montažnih kuća, uz vrlo pristupačnu cenu. Uz to savremene montažne kuće se pridržavaju svih neophodnih standarda kada je u pitanju montaža, oblaganje, izolacija montažnih kuća, te drvene obloge. Za razliku od nekadašnjih montažnih kuća, među kojima su svakako bile najpoznatije montažne kuće Ivanjica savremene montažne kuće su mahom ekološke, odnosno takozvane eko montažne kuće, kao i mnogi montažni objekti, poput montažnih garaža ili brvnara, recimo. Montažne kuće koje izvodi naš tim su dostupne u tri varijante i to: montažne kuće po sistemu siva gradnja, montažne kuće po sistemu ključ u ruke i montažne kuće po želji klijenata.

Montažne kućeKONSTRUKCIJA SPOLJAŠNJEG ZIDA

1. Osnovna varijanta

 • gips-kartonska ploča (Gypsum card board). ..9.5mm
 • ISB ili OSB ploča. .. 10 mm
 • PVC folija (PVC foil).....0.2 mm
 • Mineralna vuna (Mineral wool) 100 mm
 • (drveni ram u preseku 42x80 mm)
 • ISB ili OSB ploča..10 mm
 • Izoterm obloga (Isotermal casing).50 mm
 • Lepak,PVC mrežica,lepak,akrilna fasada....8 mm UKUPNA DEBLJINA OSNOVNOG ZIDA 167.7 MM

Bez obzira da li su Vam potrebni montažni objekti za stanovanje, vikendice ili želite da montažni objekat koristite kao garažu, naš tim će sigurno pronaći najbolje rešenje u skladu sa potrebama klijenta, uz najpristupačnije cene.

Montažne kuće po sistemu SIVE GRADNJE

Kada je u pitanju varijanta koja je poznata kao siva gradnja to podrazumeva montažu kuće bez zanatskih radova. Ukoliko se klijent odluči za ovaj tip montažnih kuća, od njega se očekuje najpre da obezbedi temelj i ploču na koju će biti izvršena montaža. Montaža zidnih i krovnih elemenata, te postavljanje unutrašnje i spoljne stolarije, kao i postavka krovnog pokrivača je deo koji vrši naš tim profesionalaca.

Pored toga, mi smo zaduženi i za postavljanje oluka i opšivanje streha, kao i za oblaganje spoljašnjih zidova montažne kuće i to stiroporom i fasadom, te postavljanje specijalnih ploča (gips - kartonskih ploča) i obrađivanje spojeva i na kraju za gletovanje i krečenje ili, pak postavljanje drvenih obloga, a u skaldu sa zahtevima klijenata. Ono što takođe ne ulazi u cenu, kada je siva gradnja montažnih kuća u pitanju je: ugradnja podova, zidanje dimnjaka, razvod elektro i vodovodnih instalacija, kao i opremanje kupatila i ostali unutrašnji radovi koji nisu podrazumevani u varijanti sive gradnje.

Montažne kuće2. "POBOLJŠANA VARIJANTA" STIROPOR DEBLJINE 80 ILI 100 MM

 • gips-kartonska ploča (Gypsum card board). ..9.5mm
 • ISB ili OSB ploča. .. 10 mm
 • PVC folija (PVC foil).....0.2 mm
 • Mineralna vuna (Mineral wool) 100 mm
 • (drveni ram u preseku 42x80 mm)
 • ISB ili OSB ploča..10 mm
 • Izoterm obloga (Isotermal casing).80(100) mm
 • Lepak,PVC mrežica,lepak,akrilna fasada....8 mm UKUPNA DEBLJINA OSNOVNOG ZIDA 197.7 (217.7) mm

Montažne kuće po sistemu KLJUČ U RUKE

Montaža savremenih montažnih kuća po sistemu ključ u ruke se zaista treba shvatiti bukvalno. Na klijentu je samo da pokaže gde želi montažnu kuću i da čeka kada će se useliti u svoju vikendicu, brnvaru, kuću za stanovanje ili uparkirati svoj automobil u montažnu garažu. Montaža poznata kao ključ u ruke podrazumeva da naš tim vrši najpre kopanje temelja i postavljanje temeljne ploče na kojoj će se nalaziti eko montažna kuća za stanovanje, vikendica ili garaža.

Zatim se pristupa montaži same kuće, vrši se oblaganje spoljašnjih delova kuća stiroporom, postavljanje oluka, ali i postavljanje podova, opremanje kupatila, montaža sanitarija i pločica u kupatilu, te ugradnja vodovodne i elektro instalacije unutar montažne kuće. U zavisnosti od zahteva klijenata, varijanta ključ u ruke može da podrazumeva i ugradnju sistema grejanja, što naravno utiče i na cenu, pa je neophodno unapred izneti zahteve. Ujedno, ovo je i najčešći način gradnje mintažnih kuća koji su nekada imale montažne kuće Ivanjica.

Neophodno je napomenuti klijentima, da u cenu u ovom slučaju nisu uključeni kuhinjski elementi, kao ni druga vrsta nameštaja, s tim da firma KONSTRUKT GRADNJA u svojoj ponudi ima i mogućnost kompletnog opremanja montažnih kuća nameštajem, a u skladu sa zahtevima klijenata.

Montažne kuće3. "EURO VARIJANTA-NISKOENERGETSKE KUĆE"

 • gips-kartonska ploča(Gypsum card board). 12.5mm
 • ISB ili OSB ploča. . . 10 mm
 • PVC folija (PVC foil)....0.2 mm
 • Mineralna vuna ( Mineral wool)..160 mm
 • (drveni ram u preseku 42x100 mm)
 • ISB ili OSB ploča...10 mm
 • Izoterm obloga ( Isotermal casing ).100 mm
 • Lepak,PVC mrežica,lepak,akrilna fasada......8 mm

UKUPNA DEBLJINA NISKOENERGETSKOG ZIDA (IZOLACIJE) 300.7 MM

Savremene montažne kuće, EKO kuće, montažne vikendice i garaže

Kada su u pitanju savremene montažne kuće, bez obzira da li se radi o eko montažnoj kući za stanovanje, vikendice ili garaže, najzastupljenija je treća varijanta montaže, odnosno montaža po želji klijenata. To podrazumeva da u cenu mogu ući svi navedeni radovi iz prethodne dve varijante ili samo određeni iz obe ponude, a u skladu sa potrebama i zahtevima klijenata, na osnovu kojih se i formira konačna cena cena montažne kuće.

Montažne kuće4. "ETNO VARIJANTA SA DRVENOM OBLOGOM"

 • gips-kartonska ploča(Gypsum card board). ..9.5mm
 • ISB ili OSB ploča. .. 10 mm
 • PVC folija (PVC foil).....0.2 mm
 • Mineralna vuna ( Mineral wool)100 mm
 • (drveni ram u preseku 42x80 mm)
 • ISB ili OSB ploča..10 mm
 • Izoterm obloga ( Isotermal casing ).40 mm
 • stafna (lath)...50/40mm
 • paropropusna folija.0.2 mm
 • profilisana daska(poluoblica-profiled board)..42 mm UKUPNA DEBLJINA "ETNO" ZIDA.. 191.9 MM Drvena obloga kao imitacija poluoblica u preseku 42x120mm moze biti i sa spoljne i sa unutrašnje strane zida ime se dobija efekat "brvnare" u celosti, a sa poboljanim termičkim svojstvima.

UKUPNA DEBLJINA NISKOENERGETSKOG ZIDA (IZOLACIJE) 300.7 MM

KONSTRUKCIJA PLAFONA

 • Montažne kućePVC folija (PVC foil).....0.2 mm
 • drvena stafna(lath) ili pocinkovani profil..50/40 mm
 • vazdusni prostor (Air space)40 mm
 • Mineralna vuna ( Mineral wool)100 mm

UKUPNA DEBLJINA PLAFONA..149.7 MM

POD - IZOLACIJA PODA KOD MONTAŽNIH KUĆA

Visina drvene temeljne grede omogućava postavljanje termičke izolacije PODA debljine 20 mm, 40 mm, a mogu se namenski raditi veće debljine početne grede kako bi postojala mogućnost povećanja izolacije ili postavku podnog grejanja. Pre montaže postavlja se hidroizolacija u vidu traka od "kondora" ispod svih temeljača, a nakon završene montaže radi se izolacija po celoj ploči.

TEHNIČKI OPIS MONTAŽNIH KUĆA

1. GRAĐEVINSKI RADOVI - armirani betonski temelji i armirana betonska ploča

2. MONTAŽERSKI RADOVI - zidni elementi dimenzija 120cm x 260cm, 60cm x 260cm ili dimenzije po potrebi rade se u proizvodnji.Konstrukcija elemenata je drveni ram d=80mm(d=100mm) koji se obostrano oblaže ISB pločama 10mm(OSB ploča 10 mm).U spoljašnje elemente se postavlja parna brana od PVC folije i mineralna vuna od 100mm, a i u pregradne elemente mineralna vuna od 100mm. Zidni elementi se povezuju spojnicama, temeljačom i venčanicom. U radionici se postavljaju gibljiva creva za razvod struje, telefona i antene po projektu. Posle montaže objekta vrši se oblaganje fasadnih zidova "izoterm" oblogom-stiropor (50,80 ili 100, .. mm), malteriše se preko PVC mrežice i nabacuje se akrilna fasada ili drvena obloga (42x120mm). Zidovi sa unutrašnje strana oblažu se gips-karton pločom 9.5 mm, a elementi za sanitarne prostorije i deo kuhinje sa vodootpornom gips-karton pločom 12,5mm. Spojevi na unutrašnjim zidovima se obrađuju trakom, ispunjačem, glet masom i vrši se kompletno malanje disperzivnom bojom u dva premaza u tonu po želji kupca.

Fasadna stolarija se ugrađuje po izboru kupca; drvena sa kapcima, drvo-aluminijumska, aluminijumska ili PVC stolarija zastakljena "IZO"-termoizolacionim staklom 4+12+4 mm debljine, sa ili bez roletni i rolo komarnika. Unutrašnja vrata mogu biti duplo šperovana sa izborom vrste plotne.

Krov od rešetkastih krovnih nosača je kompletno daščan(OSB ploča), preko koga se postavlja paropropusna folija, vertikalna letva, pa preko nje horizontalna što omogućava strujanje vazduha. Preko letve se postavlja falcovan crep ili drugi pokrivač prikazan u projektu. Strehe se opšivaju izabranim materijalima (drvena lamperija, aluminijumska podšivka ili vodootporne gips-kartonske ploče sa fasadom), a venci krova obrađenom daskom d=20mm preko koje se postavlja aluminijumska opšivka i horizontalni oluci sa potrebnim pratećim elementima( četvrtasti, okrugli, u boji, plastificirani i sl.).

Projektna dokumentacija montažne kuće

Projektna dokumentacija montažne kuće je obavezna i radi se izrađuje uz dogovor. Projektnu dokumentaciju možete obezbediti sami ili Vam mi možemo ponuditi nekoliko varijanti. Pošto su montažne kuće uglavnom tipskog izgleda, projektna dokumentacija ide uz svaki tip montažne kuće. Vaši specifični zahtevi u odnosu na projektnu dokumentaciju biće prihvaćeni uz dogovor.

Izrada web sajta Mobilni telefoni MTS paketi Vodoinstalater Obrenovac

Developed by BizNet izrada sajta Designed by Poslovni imenik Obrenovac