Adaptacija i uređenje potkrovlja i tavanskog prostora u stambeni prostor. Tavan više nije nepotreban prostor

Adaptacija potkrovlja i tavanskih prostorija

Mnogi od nas imaju neiskorišćen tavanski prostor. Zašto da to bude tako, kada upravo taj prostor može da se uredi tako lepo da to bude možda Vaša oaza mira, Vaš prostor za relaksaciju ili možda prostor koji ćete pokloniti svojoj deci za njihovu igru ili u krajnjem slučaju taj tavanski prostor se isto tako može preurediti u jako lep stambeni postor.

Kod preuređenja tavanskog prostora veoma je bitno proveriti da li je nosiva konstrukcija te etaže u dobrom stanju da bi mogla podneti izradu nekog novog prostora.

Kada se uverimo da je konstrukcija ok, ili da možda treba da se urade dodatni radovi na ojačanju već postojeće konstrukcije, nakon završetka ojačanja prelazimo na fazu posla u kojem se proveravaju grede na krovu.

Ako postoje grede koje su eventualno istrulile potrebno ih je zameniti.

Kod samih greda veoma je bitno da su sve u odličnom stanju. Zatim je veoma bitno premazati grede sa zaštitnim lakom da bi dugotrajnost bila veća.

Pregradni zidovi kod tavanskog prostora

Kod tavanskih prostora veoma je bitna toplotna izolacija i taj deo posla se radi sa veoma velikom preciznošću, jer loše urađena termoizolacija predstavlja za Vas dugotrajni problem. Zato je veoma bitno uraditi to kako treba.

Kada se rade tavanski prostori mora da se odrade požarni izlazi. Kod izgradnje tavanskih prostorija u zgradama to se resava sa stepenicama, a kada su stambene kuće u pitanju postavljaju se krovni prozori koji između ostalog imaju i tu namenu. Tu se koiste iskljucivo nezapaljivi materijali radi sigurnosti.

Pregradni zidovi se u suštini rade od gipsani ploca koje ne zauzimaju mnogo prostora, jer je tu veoma bitno da se iskoristi svaki santimetar prostora.

Nemojte dozvoliti da Vam taj prostor stoji neiskorišćen, kada se to može pretvoriti u prelep kutak u kojem ćete Vi i Vaši najmiliji uživati.

Izrada web sajta Mobilni telefoni MTS paketi Vodoinstalater Obrenovac

Developed by BizNet izrada sajta Designed by Poslovni imenik Obrenovac